четвъртък, юли 10

Селена Гомес и УНИЦЕФ


Както знаете,Селена  беше в Непал.Аз намерих едно интервю,но малко се забваих с превода,съжалявам.Ето:

НОВА ПЕРСПЕКТИВА

Вие познавате Селена Гомес като певица,актриса,моден дизайнер.Но нещо,което може би не знаете за Гомес(а трябва) е,че сладката поп звезда е посланник на УНИЦЕФ от 2009 и пътува по целият свят,за да помогне на ощетените деца.Тя споделя с нас последното ѝ и живото-променящо пътуване до Непал.
Като едно от най-известните имена в света на звездите,тя е един от най-обсъжданите хора.Хората  говорят за музиката ѝ.Говорят за филмовите ѝ роли.Говорят за хората с които се среща и за дизайнерите на дрехите ѝ.
Но при последната ни приятна среща с Гомес,ние се фокусирахме на напълно различна тема: работата ѝ като посланник на УНИЦЕФ,организацията за защита на правата на децата и помагане на хората в бедните държави.
Освежена от мисията ѝ в Непал,Гомес още беш разчувствана от изживяното там.''Има и красиви места в Непал,разбира се,но но в градовете,които посетихме,има деца, които умират от предотвратими каузи преди първият си рожден ден,'' каза ни тя,въпреки,че Непал още се възстановява от сериозен конфликт преди 10 години.
Като посланник на УНИЦЕФ,Гомес помогна на организацията с всичко от учене до помагане в родилен дом-задача,която тя намери за изключително разчувстваща.
''Ходих в родилния дом и това всъщност беше много красиво изживяване,'' сподели ни тя. ''Те имат жени доброволци,които отиват навън и докарват бременни жени,които не се намират в здравословна обстановка. УНИЦЕФ осигорява цялото оборудване и всияки имунизации-така че,жените да могат да бъдат в безопастност.Така те са в здравословна обстановка при раждането.''
 Ученето на простички неща,като миенето на ръцете и кърменето в бедните държави напомни на Гомес колко много хората в Америка и на други места имат навика да смятат всичко което имат за даденост.
''Мисля,че по това време в живота ми,бъдейки на 21 години,това пътуване беше перфектно когато бях сама,'' призна тя.
В процеса да помогне на УНИЦЕФ да образова Непалските деца - както и деца от другите ѝ пътувания до Гана и Чили - Гомес е научила доста също.''Ние всъщност не осъзнаваме колко е важна чистата вода,без значение дали е за готвене,пиене или къпане,'' сподели ни тя за пиенето на бутилирана вода и за това,че е нямало чиста вода на някои от местата където е била.
С 2,5 милиарда хора,живеещи без чиста вода или с болести заради мръсната вода води до смърт за деца под 5-годишна възраст,е огромен проблем.Но УНИЦЕФ се опитва да се справи с това.
''Честно казано,аз съм човек,който отваря бутилката,пие две глътки от нея и я оставя.Когато отидох в Индия след това,дори не исках бутилирана вода.Аз просто им казах 'Стига ми водата,която имате'.И това е нещо което трябва да запомним.Затова ходя на такива пътувания.''
Селена Гомес също помага на учениците в клас.''Част от това,което научават,не е само в книгите,а в нещата с които работят,'' каза ни тя.''Те учат различчните видове материали от бутилка вода и цветовете от парчета плат.Начинът по който те събират информация е красив,защото това е нещо от което ние се оплакваме всеки ден.Помня когато бях в училище и трябваше да пиша домашни...ние забравяме,че това е привилегия.''
Респект към Селена,която смята,че споделянето преживяването ѝ с УНИЦЕФ с феновете си е голяма част от постигнатото.''Някои от феновете ми дори не знаят къде е Непал.Това е нещо, на което мога да науча публиката ми,ако не друго,с това започва: те да знаят и да се чувстват сигурни да говорят и да знаят какво е важно за света.''
Гомес със сигурност ще се отрази на децата,които посещава с УНИЕФ(както и феновете ѝ),но е ясно,че работата, която върши,е живото-променяща и за нея.
Когато я попитахме,какво най-много ѝ направи впечатление за непалските деца,усетихме трепет в гласа ѝ.''Честно казано,тяхната нагласа.Нито едно дете не ме разпосна.Това е просто начина по който те виждат живота-боси крака,тичане наоколо,искат да са сигурни,че ще бъдат със семействата си.За тях е най важно да са заедно и да работят,защото това им беше казано да правят и да се обучават.И обичаха да играят футбол,ако имаха топка.''
Истаната,сама по себе си е само благодарение на Гомес и на нейната тежка работа за УНИЦЕФ.
''Те са щастливи.Те просто са щастливи,''каза тя. ''Това е най-невероятното нещо.Мога да ти го обясня по телефона,мога да ти го обясня на живо,мога да опитам да го обясня в Инстаграм и да кажа на всичките ми фенове,но когато си сред хора,които живеят много по-трудно от теб и да ги гледаш как са по-щастливи от теб...това казва толкова много.И това е точно от каквото имах нужда.''
---
Ако взимате дайте кредит на SelenaMarieFans.blogspot.com.Аз съм превеждала статията,извинете ако има грешки или неточен превод.

Няма коментари:

Публикуване на коментар